Lucrările pentru Computer Tomograf şi RMN – In plina desfăşurare

Lucrările pentru Computer Tomograf şi RMN – In plina desfăşurare

Lucrările de pregătire a infrastructurii pentru echipamentele de ultimă generaţie cu care urmează să fie dotat Spitalul Orăşenesc „Sf. Ştefan” Rovinari sunt în plină desfăşurare. Constructorul a pregătit într-un timp record locaţiile unde vor fi instalate cele doua echipamente. Aparatul RMN a fost montat deja, urmând ca luni să sosească şi Computerul Tomograf. în acest moment se lucrează la partea de amenajări interioare astfel că, în curând, în cadrul spitalului nostru se vor putea efectua examinări RMN şi Computer Tomograf.

Imagistica prin Rezonanta Magnetica (IRM) sau Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) este o tehnologie imagistica moderna care foloseste combinatia dintre un camp magnetic cu o putere foarte mare si unde radio pentru a produce o imagine cu o claritate superioara a structurilor si organelor corpului. Examinarea RMN se efectueaza pentru diagnosticarea unei game variate de afectiuni, de la tumori si boli demielinizante la nivelul creierului, pana la leziuni meniscale fine sau leziuni ale arterelor si venelor.

Tomografia Computerizată (CT) este o metodă de diagnosticare neinvaziva care combină razele X cu tehnologia computerizată avansată pentru a reda imagini clare și detaliate ale structurilor interne și organelor corpului. Este folosită pentru a investiga diferite părți ale corpului: abdomen, cap, membre, oase, plămâni, inimă, ficat, pancreas, rinichi, glande suprarenale, vasele de sânge.

Echipamentele au fost achiziţionate cu sprijinul Primăriei Oraşului Rovinari, cărora le mulţumim pe această cale pentru toată munca depusă, atât pentru cetăţeni, cât şi pentru pacienţii noştri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *